Virkon™ S

Hyvin dokumentoitu desinfiointiaine, joka on tehokas viruksia, mykoplasmaa, bakteereja ja sieniä vastaan.

Virkon™ S:n käyttö

Virkon™ S sopii käytettäväksi kaikentyyppisten eläinsuojien, eläinklinikoiden, kenneleiden, hautomoiden, kalanviljelylaitosten, rehutehtaiden, kasvihuoneiden, juomavesijärjestelmien, vihannesvarastojen, kuljetusvaunujen, saappaiden, välineiden ym. tehokkaaseen desinfiointiin.

Virkon™ S liuotetaan veteen annostusohjeen mukaan ja ruiskutetaan reppuruiskulla, paineruiskulla pientä painetta käyttäen tai muulla sopivalla tavalla. Desinfioitavien pintojen tulee olla puhdistettuja ja mieluiten kuivia. Herkät pinnat, kuten pehmeät metallit, galvanoitu rauta sekä muovi- ja kumimatot, on huuhdeltava vedellä noin 30 minuutin kuluttua.

Ilmadesinfiointi sumuttamalla
Kun kaikki kalusto on asetettu paikoilleen ja eläinsuoja on valmiina eläimiä varten, desinfiointi voidaan viimeistellä Virkon™ S ‑sumutuksella. Sumuttamiseen käytetään erityisesti tähän käyttöön mukautettua sumutusaggregaattia, joka pystyy tuottamaan hienojakoista sumua. Sumutus ei kuitenkaan voi korvata pintojen kunnollista desinfiointia, sillä sumu ei kostuta kaikkia pintoja kauttaaltaan. Ilmadesinfiointi voidaan tehdä joko kylmä- tai lämpösumutuksen avulla. Uudet eläimet voidaan viedä eläinsuojaan noin 30 minuutin kuluttua.

Ilmadesinfiointi eläinten ollessa eläinsuojassa
Ilmadesinfiointia eläinten ollessa eläinsuojassa käytetään lähinnä silloin, kun esiintyy hengitystiesairauksia. Tavoitteena on ilmassa olevien tartunnanaiheuttajien vähentäminen. Sumutus voidaan tehdä rutiiniluonteisesti tiettyjä kertoja vuorokaudessa tai joko käyttämällä kiinteästi asennettua pölynsidontalaitteistoa tai sumuttamalla hienojakoista sumua reppuruiskulla.

Virkon™ S sopii myös vedenjakelujärjestelmien, märkärehulaitteistojen, munien, rehusiilojen, saappaiden, renkaiden, hevosenkuljetusajoneuvojen, välineiden, ympäristöjen, kasvihuoneiden, perunavarastojen ym. desinfiointiin.