Virkon™ H

Optimaalinen desinfiointiaine; Suojaa tartunnoilta kasvihuoneissa, niihin liittyvissä rakennuksissa ja laitteissa.

Kasvihuoneet

A. Puhdista – on erittäin tärkeää poistaa esim. rasva. Käytä tehokkaasti rasvaa poistavaa eläinsuojan pesuainetta. Rasva huonontaa Virkon™ S:n tehoa. B. Tuuleta/kuivaa. C. Desinfioi. D. Huuhdo herkät materiaalit, kuten kumi, muovi ja galvanoidusta materiaalista tehdyt kalusteet.

OBS! Uusi raportti: Tomato Brown Rugose Fruit Virus tässä.

1-prosenttinen Virkon™ S ‑liuos on todettu tehokkaaksi monia kasvibakteereita ja ‑viruksia sekä homesieniä vastaan. Virkon™ S sopii myös koneiden, välineiden, kasvihuoneiden ja varastojen sekä niiden irtaimiston desinfiointiin

Tyhjät kasvihuoneet ja varastot desinfioidaan samalla kaikkien pintojen ja kastelujärjestelmien puhdistamista ja desinfiointia sekä ilman sumutusdesinfiointia koskevalla rutiinilla, joka on kuvattu eläinsuojien (esim. navetat) kohdalla.

Koneet, välineet, kasvihuoneet ja varastot irtaimistoineen desinfioidaan 1-prosenttisella Virkon™ S ‑liuoksella. Huuhtele puhtaalla vedellä noin 30 minuutin kuluttua.

Kasvihuoneiden jatkuva desinfiointiohjelma
  • Puhdista ja desinfioi leikkaamiseen käytettävät sakset, veitset ja muut työkalut usein.

  • Järjestä saappaiden desinfiointiallas joka kasvihuoneen sisäänkäynnin yhteyteen.

  • Varmista, että ajoneuvojen renkaat desinfioidaan.

  • Pidä kasvihuoneen ympäristö puhtaana ja desinfioi se säännöllisesti, jos mahdollista.

  • Pese suojavaatteet usein ja anna niiden kuivua ulkona. Tupakkamosaiikkivirus (TMV) voi säilyä hengissä vuosikausia likaisissa vaatteissa, joita säilytetään pimeässä.

  • Älä tupakoi! Tupakkatuotteet voivat sisältää tupakkamosaiikkivirusta (TMV).

  • Koristekasvit, kuten viini, viikuna ja oleanteri, voivat antaa suojaa hyönteisille, sukkulamadoille ja muille sairauksia aiheuttaville organismeille. Vältä siksi pitämästä tällaisia kasveja kasvihuoneissa, joissa kasvatetaan myös vihanneksia.

Huom.! Huuhtele herkät ja vahingoittuneet materiaalit desinfioinnin jälkeen.